Online workshops

Waarschuwingsbericht

Submissions for this form are closed.

NB de mededeling in het oranje blok hierboven gaat over iets anders dan de online workshops. Je kunt je voor de online workshop opgeven via de button hieronder.

Professionaliseringsdag - online workshop

Gehrels Muziekeducatie organiseert samen met de Belgische partnerorganisatie Musica online workshops zie ook het nieuwsbericht over deze workshops.

Musica | Gehrels Muziekeducatie 2 workshops

  1. Woensdag 21 april, 15.30-17.00 uur: hEAR DROPS - heeft al plaatsgevonden, zie het korte verslag hierover: Eerste online workshop van Musica en Gehrels
  2. Woensdag 16 juni, 15.30-17.00 uur: Technologie als middel voor muzikale ontwikkeling

Kosten: 7,50 euro per workshop

Technologie als middel voor muzikale ontwikkeling

| 16 juni 15.30 uur

In deze workshop draait het om de vraag hoe we technologie kunnen inzetten om te zingen, spelen, luisteren, bewegen, noteren en te componeren en improviseren. Experts Maite Roest, Benno Spieker en Kevin Zwinkels vertellen erover en er is interactie: je krijgt de gelegenheid ook jouw ervaringen te delen.

Ga naar het aanmeldformulier workshop 'Technologie als middel ... '

Toelichting

Corona heeft ons gedwongen om opnieuw goed na te denken over de vormgeving van ons onderwijs. Waar onderwijs een jaar geleden nog vooral op school plaatsvond heeft dit het afgelopen jaar grotendeels plaats moeten maken voor online varianten. Voor het online lesgeven was het van belang om platforms als ZOOM of Microsoft Teams te leren hanteren. Online lesgeven vraagt echter ook om een andere manier van lesgeven. 

Wat betekent dit nu voor een vak als muziek? Hoe kunnen we technologie inzetten om te zingen, spelen, luisteren, bewegen, noteren en te componeren en improviseren? Niet alleen als noodoplossing, maar ook als impuls voor het muziekonderwijs? Hoe kunnen we technologie inzetten voor muzikale ontwikkeling van kinderen?

Dagvoorzitter

Michel Hogenes, voorzitter van Gehrels Muziekeducatie.

Workshopleiders

Maite Roest

Maite is een geboren ondernemer, energiek, nieuwsgierig en doelgericht. Samen met Lize Reitsma heeft ze een eigen onderneming, LIMAI, waarmee ze originele manieren bedenkt om mensen met muziek in aanraking te brengen. Tevens is Maite redacteur van De Pyramide, uitgave van Gehrels Muziekeducatie. In deze workshop laat Maite zien hoe zij vormgeeft aan online muzieklessen, lesbrieven voor groepsleerkrachten maakt en beat-making in haar lessen toepast.  

Benno Spieker

Benno heeft ruime ervaring als muziekdocent in primair en voortgezet onderwijs en op de Pabo, en is hoofdvakdocent bij de opleiding Docent muziek van ArtEZ Conservatorium Enschede. Daarnaast werkt hij voor Meer Muziek in de Klas en doet hij promotieonderzoek naar hoe interactieve technologie kan ondersteunen bij het leren lesgeven in gezamenlijk ritmisch musiceren op de basisschool. Benno laat zien hoe je digitale technologie als inspiratiebron kunt gebruiken voor het ontwerpen van muziekonderwijs. Dit doet hij aan de hand van een lessenserie over akoestiek, waarin onderzoekend leren en creëren centraal staan. De lessenserie is onderdeel van SoundLAB Enschede: een samenwerking tussen ArtEZ Enschede, Universiteit Twente, Wilminktheater, Phion Orkest en de Nederlandse Reisopera. 

Kevin Zwinkels

Kevin beschrijft zichzelf als muzikale duizendpoot. Hij is werkzaam als vakleerkracht muziek op twee basisscholen in Den Haag. Met zijn achtergrond als Docent Muziek en Master Vocal Leadership probeert hij de verbinding te zijn tussen vocale, muzikale en creatieve projecten. In zijn bijdrage aan deze workshop probeert hij antwoord te geven op de vragen: Hoe inspireer je kinderen achter een scherm? Hoe kun je ondanks de beperkingen toch activerende werkvormen maken? En: Wat is nou een videovorm van een muziekles die kinderen aanspreekt?

Over de partnerorganisatie Musica

Musica, Impulscentrum voor Muziek heeft als doel mensen te inspireren tot een bewuste en avontuurlijke omgang met klank en muziek. Met de vinger aan de pols van de samenleving streeft Musica naar een kwaliteitsvolle muziekparticipatie voor iedereen, ongeacht leeftijd, culturele of sociale achtergrond. Een van de activiteiten die Musica heeft ontwikkeld is hEAR DROPS.