Even voorstellen … Myrre van Dijk, Socialmediaredacteur Gehrels Muziekeducatie

Auteur: 
Esther Wouters
Verschenen in Pyramide: 

De vakvereniging voor muziekdocenten Gehrels Muziekeducatie is de enige vereniging voor muziekdocenten in Nederland die zich uitsluitend met de ontwikkeling van het vak muziekeducatie bezighoudt. De organisatie heeft door de jaren heen inmiddels een schat aan informatie en lesmaterialen voor muziekonderwijs voor kinderen tot 12 jaar verzameld. Onze kennis en kunde delen we met elkaar via de tweejaarlijkse bijeenkomsten (zie pagina hiernaast), De Pyramide, de nieuwsbrief, de website gehrelsmuziekeducatie.nl en de Facebookpagina ‘Gehrels Muziekeducatie en Pyramide’. Maar de nieuwe generatie muziekdocenten gebruikt andere informatiekanalen waardoor deze waardevolle informatie hen niet bereikt, en dat is zonde. Vandaar dat we hebben besloten een nieuwe socialmediaredactie op te zetten. In september gaan we daarmee van start met Myrre van Dijk als de belangrijkste spil.

De eerste actie van de socialmediaredactie is het houden van een enquete, met als belangrijkste vraag: waar haal jij je informatie voor je studie / vak vandaan?

Kun je jezelf even voorstellen?
“Ik ben Myrre, ik ben 23 jaar oud en ik studeer voor Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Ik zit in de afstudeerfase.”

Waarom ben je de opleiding Docent Muziek gaan doen?
“Omdat ik er op de middelbare school achter kwam dat ik het erg leuk vind om iets uit te leggen aan mijn medeleerlingen, ze iets te laten begrijpen wat ze van de docent niet hadden begrepen. En muziek is echt mijn passie. Het is voor mij de ideale combinatie.”

Wat ga je doen na je afstuderen?
“Ik weet nog niet honderd procent zeker wat ik wil gaan doen. Een van mijn dromen is een eigen muziekschool opzetten. Niet eentje waar alleen maar privélessen worden gegeven, maar eentje waar ook koor-, orkest-, ensemble-, en bandmogelijkheden zijn. En dan wil ik uiteindelijk financiële hulp krijgen vanuit de overheid zodat ik ook leerlingen uit families met lage inkomens kan helpen om muziekles te krijgen. Dat vind ik het belangrijkste, dat muziekles toegankelijk is voor iedereen.”

Waarom vind je dat zo belangrijk?
“Omdat muziek gewoon fantastisch is! Muziek is mooi en het doet zoveel met je, zowel fysiek als mentaal. Het helpt kinderen aan een fijne gezonde opvoeding omdat het veel effect heeft op mentale gesteldheid en je mentale ontwikkeling. En ook zelfs bij de fysieke ontwikkeling, ook al is daar weinig over bekend. Ik heb bijvoorbeeld wel eens gelezen dat als je veel zingt, er van alles gebeurt in je lichaam, waardoor je zelfs van bepaalde ziektes geneest. Dat vind ik echt helemaal geweldig.”

Waarom heb je op de advertentie voor socialmediaredactie gereageerd?
“Mijn afdelingsleider stuurde daarover een e-mail door en ik dacht echt ‘wow dit lijkt me heel tof!’ Socialmedia, promotie en marketing heb ik altijd al interessant gevonden. Het is een interesse die aansluit bij mijn passie. En ik ben er zelf van overtuigd dat mensen meer moeten gaan doen aan muziekeducatie. Ik wil helpen bij het promoten van nieuwe mogelijkheden voor de doelgroep waartoe ik zelf ook behoor. Ik kan daar een toegevoegde waarde hebben."

De eerste actie van de socialmediaredactie is een enquête houden over socialmedia-gebruik voor studie of werk. Waarom moeten mensen deelnemen?
“Als ze deelnemen, is het voor ons duidelijker via welke media wij mensen kunnen helpen bij het vinden van informatie over muziekeducatie. Het is geven en nemen, het helpt ons om hen beter kunnen helpen.”

Eshter Wouters is journalist en redacteur van De Pyramide

Reacties

Reactie toevoegen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwbsrief en ontvang onregelmatig nieuws over muziekeducatie, liedjes, lessen, professionaliseringsdagen, Gehrels Muziekeducatie en De Pyramide.