Artikelen

Praktijk
2023-4 november Eudamus

Michel Hogenes nodigt scholen uit om met hun leerlingen in het kader van de Europese Dag van Muziek op School 2024 een internationale uitwisseling over muziek op school te organiseren.

Recensie
2023-4 november Songwriter

Kun je songwriting leren uit een boek? Peter van Vleuten doet er in dit boek in ieder geval alles aan om jou te inspireren en op weg te helpen.

Recensie
2023-4 november Beweging in muziekpedagogiek

In zes artikelen van Vlaamse en Nederlandse auteurs wordt teruggeblikt op tien jaar onderzoek en ontwikkeling in muziekeducatie. 

Interview
2023-4 november interview Foto @2023 Cadenza Twello

Het ledenaantal van HaFaBra-verenigingen in Twello en Lunteren groeit sinds een paar jaar, vooral in de jeugdorkesten. Dat is geen toeval maar wijsheid. Tjeerd Vrieswijk onthult het geheim.

Reportage
2023-4 november ijsberen

Twee middelbare scholieren kozen de groep 8-musical als onderwerp voor hun profielwerkstuk en schreven er ook maar meteen eentje. Zes basisscholen voerden hem uit. Verslaggever Maite Roest ging kijken.

Column
2023-4 november Lars Bon

Een pleidooi voor de muziekschool waar je niet alleen muzikaal, maar ook persoonlijk wordt gevormd. Lars Bon deed er niet alleen podiumervaring op, maar werd ook een hechte vriendengroep en zelfs een relatie rijker.

Interview
2023-3 Interview Myrre van Dijk Beeld

Gehrels Muziekeducatie gaat deze zomer van start met een nieuwe socialmediaredactie. Student ODM in Utrecht Myrre van Dijk reageerde op de oproep in De Pyramide.

Praktijk
2023-3 Muziekinstrumenten voor de basisschool Foto Ad van den Bogaard

Elke muziekdocent heeft favoriete instrumenten waarmee hij of zij werkt. Maar wat is het standaard muziekinstrumentarium voor een lange leerlijn muziekonderwijs op de basisschool, als dat al bestaat?

Column
2023-3 Column Lars Bon Beeld

Is het tijd om de eisen voor de opleidingen Docent Muziek eens te bekijken met nieuwe ogen? Columnist Lars Bon, zelf net afgestudeerd, denkt van wel: een paar kleine veranderingen zal mogelijkheden voor veel nieuw talent openen.

Pagina's