Artikelen
Stichting Koorplein Noord-Brabant gaf op het Rooi Vol Koren-festival acte de présence met een kinderkoor van 150 basisschoolkinderen, dat een quodlibet zong. Margré van Gestel vertelt hoe ze dat voor elkaar kregen.
De auteur daagt iedereen uit om eens kritisch naar zijn lesmateriaal te kijken.
Met ‘De Muziekwedstrijd’ wil het Prinses Christina Concours een lans breken voor muziekeducatie en 4- tot 12-jarigen inspireren tot muziekmaken. De jury heeft vijfhonderd filmpjes van feedback voorzien. In november werden de prijzen uitgereikt.
Wereldwijd houdt een kleine groep mensen zich met bodypercussie bezig: het gaat hen om saamhorigheid, de collectieve ervaring en open uitwisseling. Drie Nederlandse auteurs uit deze groep werkten anderhalf jaar aan een systematisch onderzoek. Daaruit vloeide een uitgebreid handboek voort, geschikt voor muziekdocenten en verder iedereen die met groepen werkt.
In dit artikel bespreekt Musica Impulscentrum, partnerorganisatie van Gehrels Muziekeducatie, de communicatieve kracht van muziek.
Jeroen Schipper en zijn collega’s van Bodypercussie.nl hebben in Nederland een primeur: zij schreven het eerste Nederlandstalige boek over bodypercussie.
Muziekdocenten Willemijn Bonder en Martijn Huitema voelen eerst weerstand als de coronapandemie uitbreekt en zij online moeten lesgeven. Uiteindelijk omarmen zij de nieuwe werkwijze en maken een complete online muzieklesmethode.
De titel van deze column van Lisa van Bennekom is een citaat van een kind uit haar klas. Ze probeert hem bij de muziekles te betrekken.
Musica Impulscentrum licht in drie artikelen de eigen visie op muzikaliteit toe. Nr. 3: van wriemelgeluid naar compositie, creatief aan de gang met geluid in de klas.