Artikelen

Opinie
2024-3 mei De muziekles verdwijnt beeld

Al meer dan dertig jaar loopt het aantal uren muziek dat een pabostudent krijgt drastisch terug, met alle gevolgen van dien. Valt het tij nog te keren?

Column
2024 mei column gabriela acosta camacho

Column van Gabriela Acosta Camacho over de afschaffing van de termen ‘westers' en 'niet-westers’ als onderscheidend kenmerk van muziek.

Praktijk
2024 mei Elke school een vakspecialist muziek 2024©Gehrels Muziekeducatie. Foto:Klaas Driebergen

Johan Sterken en Suzanne Kratsborn delen hun visie op de manier waarop het muziekonderwijs in de basisschool van binnenuit geborgd is.

Achtergrond
2024-3 mei achtergrond muziekeducatie 0-4 jaar beeld

Wat zien we in de huidige muziekeducatie aan 0- tot 4-jarigen terug van wetenschappelijke inzichten uit de psychologie en pedagogiek?

Praktijk
2023-4 november Eudamus

Michel Hogenes nodigt scholen uit om met hun leerlingen in het kader van de Europese Dag van Muziek op School 2024 een internationale uitwisseling over muziek op school te organiseren.

Recensie
2023-4 november Songwriter

Kun je songwriting leren uit een boek? Peter van Vleuten doet er in dit boek in ieder geval alles aan om jou te inspireren en op weg te helpen.

Recensie
2023-4 november Beweging in muziekpedagogiek

In zes artikelen van Vlaamse en Nederlandse auteurs wordt teruggeblikt op tien jaar onderzoek en ontwikkeling in muziekeducatie. 

Interview
2023-4 november interview Foto @2023 Cadenza Twello

Het ledenaantal van HaFaBra-verenigingen in Twello en Lunteren groeit sinds een paar jaar, vooral in de jeugdorkesten. Dat is geen toeval maar wijsheid. Tjeerd Vrieswijk onthult het geheim.

Reportage
2023-4 november ijsberen

Twee middelbare scholieren kozen de groep 8-musical als onderwerp voor hun profielwerkstuk en schreven er ook maar meteen eentje. Zes basisscholen voerden hem uit. Verslaggever Maite Roest ging kijken.

Pagina's