Nieuws

Merlijn Twaalfhoven het is aan ons

Online, vanuit de Grote Zaal van Paradiso, kun je op 1 november 2020 de boekpresentatie en het debat volgen rondom het nieuwe boek van Merlijn Twaalfhoven.

LKCA video met Michel Hogenes over taal en muziek

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) organiseert 5 november 2020 een gratis online Atelier over de combinatie Muziek & Taal in het basisonderwijs.

Kriebel wint YAMaward

De coproductie van Oorkaan, De Nationale Opera & Ballet en Philharmonie Luxembourg 'Kriebel' heeft de Young Music Audiences Award (YAMaward) 2020 gewonnen in de categorie 'Best Small Ensemble'.

Muziekopleidersakkoord in een 'explanimation' uitgelegd

Op 7 oktober 2020 zetten alle pabo’s en conservatoria in Nederland, Méér Muziek in de Klas en ook Gehrels Muziekeducatie hun handtekening onder het zogeheten MuziekopleidersAkkoord, een landelijke afspraak om de komende twaalf jaar samen te werken.

EAS poster Music is What People DO - 2021

Gehrels Muziekeducatie heeft de Nieuwsbrief van European Association for Music in Schools, oktober 2020 ontvangen, je vindt hem hier. Aanbevolen: er staat een 'call for papers' in.

Professionaliseringsdag Gehrels

Op 19 september september vond de professionaliseringsdag plaats in het Akoesticum in Ede. Het thema "In Koor, natuurlijk" dwong tot grote afstand tussen de deelnemers, desalniettemin was het voor iedereen heel prettig om gezamenlijk te kunnen zingen. 

ISME Newsletter

Gehrels Muziekeducatie heeft de nieuwsbrief van 30 september 2020 van International Society of Music Education ontvangen, we delen hem graag hier.

Studenten worden opgeleid tot muziekleraar. Foto Klaas Driebergen

Curriculum.nu zoekt lerarenopleiders en vakdidactici die vanaf januari 2021 mee willen schrijven aan het nieuwe curriculum. Aanmelden kan tot 3 oktober.

Meld je aan via deze link

 

 

YouTubekanaal Music House for Children

Op het YouTubekanaal van Music House for Children vind je een schat aan inspirerende filmpjes voor Muziek op Schootlessen.

Pagina's