Tijdschrift De Pyramide
Lessen om lekker in te bewegen, van volksdansen met de jongste leerlingen, experimenteel dansen in een fantasie-kasteel tot een reeks populaire dansen voor op de dansvloer in clubs.
Water, vuur, aarde en lucht. Deze vier elementen komen aan bod in het lied Heijamano heiao, die in de middenbouwles staat vermeld. Verder aandacht voor vakintegratie, ons thema voor 2025.
De originele didgeridoos worden gemaakt door witte termieten en de jasmijnbloem is een nachtbraker. Dit en meer leer je in deze edtie met onder andere een les rondom het liedje Mo Li Hua, wat jasmijnbloem betekent.
Met een eigenwijze invalshoek kunnen we meer kinderen betrekken bij de muziekles dan we denken. Je leest het in de artikelen en kunt er direct mee aan de slag in de lessen.
Muzieklessen hebben iets onvoorspelbaars, je kunt soms totaal worden verrast door wat er aanslaat bij de leerlingen. Daarom in deze dubbeldikke editie lessen die bewezen succesvol waren, naast nieuwe lessen.
De Pyramide in het teken van de harmonie-, fanfare- en blazersorkesten en drumbands. Interview met Tjeerd Vrieswijk over bevorderen nieuwe jeugdleden in HaFaBra.
Het thema 'muziekinstrumenten in de klas' vind je terug in de lessen. In de onderbouw is ook het kinderboekenweekthema verwerkt. Verder: de antroposofische visie op muziekeducatie met bijbehorende lesideeën voor dreumes & peuter.
Contrast in muziek is het thema voor de lessen. En: het laatste deel van de prachtige serie artikelen van Hans van Regenmortel over de visie van Musica op de essentie van muziekeducatie.
Artikelen en lessen rondom muzikale 'challenges', met onder andere: 3 muzikale 'wicked challenges' om de Europese Dag van Muziek in School mee te vieren, een les voor de middenbouw over klezmermuziek en een vakoverstijgende les voor de bovenbouw over geluiden van ons verteringsstelsel.