Tijdschrift De Pyramide

De Pyramide 77-04 november 2023 cover

De Pyramide in het teken van de harmonie-, fanfare- en blazersorkesten en drumbands. Interview met Tjeerd Vrieswijk over bevorderen nieuwe jeugdleden in HaFaBra.

De Pyramide 77-3 september 2023 cover. Illustratie Winneke Hazewinkel

Het thema 'muziekinstrumenten in de klas' vind je terug in de lessen. In de onderbouw is ook het kinderboekenweekthema verwerkt. Verder: de antroposofische visie op muziekeducatie met bijbehorende lesideeën voor dreumes & peuter.

De Pyramide 77-2 mei 2023 cover. Illustratie Winneke Hazewinkel

Contrast in muziek is het thema voor de lessen. En: het laatste deel van de prachtige serie artikelen van Hans van Regenmortel over de visie van Musica op de essentie van muziekeducatie. 

Cover De Pyramide 77-1 Februari 2023, illustratie Winneke Hazewinkel

Artikelen en lessen rondom muzikale 'challenges', met onder andere: 3 muzikale 'wicked challenges' om de Europese Dag van Muziek in School mee te vieren, een les voor de middenbouw over klezmermuziek en een vakoverstijgende les voor de bovenbouw over geluiden van ons verteringsstelsel. 

De Pyramide 76-4 november 2022 - omslag.

Lessen en liedbijlage met als thema herhaling en variatie, onder andere lessen voor de jongsten met mooie prentenboeken als basis. Daarnaast een boeiend artikel over een praktische pilot met formatieve evaluatie in de muziekles, en nog veel meer.

De Pyramide 76-3 september 2022 omslag. ll. Winneke Hazewinkel

In De Pyramide van september 2022 staat meerstemmig zingen in de klas centraal in de artikelen en lessen. En het thema Gi-ga-groen! van de Kinderboekenweek komt ook veel voorbij.

Cover De Pyramide 76-02, mei 2022. Ontwerp Winneke Hazewinkel

In deze Pyramide lessen over het spelenderwijs leren over dynamiek, en artikelen over de dynamiek van het muziek maken met een beperking: er blijkt met aangepaste elektronische muziekinstrumenten heel veel mogelijk.

Cover De Pyramide 76-01, februari 2022. Ontwerp Winneke Hazewinkel

Reflecteren: hoe pas je dat toe in je lessen zodat leerlingen muzikaal groeien? Verder een interview over de veranderingen bij de opleiding Docent Muziek in Tilburg, informatie over de Kodály hub en een reportage van Koorplein Noord Brabant.

Pagina's