Klavertje Koe

Auteur: 
Maaike Giskes
Verschenen in Pyramide: 

Klavertje Koe is een muzikaal prentenboek, dat uitnodigt om samen met kinderen te bekijken en om samen uit te zingen. De toon waarin de teksten van het boek zijn geschreven is aantrekkelijk voor jonge kinderen, het wekt nieuwsgierigheid.

In het boek staan 20 kinderliedjes met muzieknotatie en akkoorden, zodat je de liedjes ook zelf kunt spelen. Een overzicht van de liedjes vind je op de achterzijde van het boek. De afbeeldingen beslaan een dubbele pagina en er is een inzet van een wit kader met het lied.

Het notenbeeld is overzichtelijk. De liedjes bezingen de avonturen die Klavertje Koe met haar vriendinnen heeft beleefd. De meeste liedjes gaan over alledaagse dingen. Een centrale rol is weggelegd voor het verstoppertje spelen. Op elke bladzijde is Klavertje Koe verstopt.in de liedjes komen meerdere emoties en sferen aan bod.

Conny de Vries heeft uiteenlopende ritmes, melodieën, maat- en toonsoorten gebruikt. Die zetten bijna allemaal op effectieve wijze een karakteristieke sfeer neer. De herhalingen in de melodielijn zorgen ervoor dat kinderen de liedjes graag mee zullen willen zingen ondanks de niet altijd voor de hand liggende melodieën en maatwisselingen.

Elk liedje heeft een spelbeschrijving, per leeftijdsgroep ingedeeld, omdat elke leeftijd andere mogelijkheden en behoeftes heeft. Voor de spelbeschrijvingen, het beluisteren van de liedjes en enkele knutselideeën is er een verwijzing naar de website: www.KlavertjeKoe.nl (hiervoor zijn geen inloggegevens noodzakelijk).

Op deze site kun je meer lezen over het belang van muzikale spelletjes voor de verschillende ontwikkelingsgebieden. Om te spreken met de woorden van de auteur: 'Met muziek kun je op een speelse manier opgroeien.' De kleurrijke prenten creëren een vrolijk geheel.

Klavertje Koe is een bruikbare uitgave voor enthousiaste (groot-)ouders, muziek-op-schootdocenten, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Ook voor de onderbouw van het basis- en speciaal onderwijs staan er enkele geschikte liedjes in Klavertje Koe.

coverafbeelding van Klavertje Koe. © Conny de Vries
coverafbeelding van Klavertje Koe. © Conny de Vries

Klavertje Koe
Muziek, tekst en illustraties: Conny de Vries
Uitgeverij: Kaftmedia
ISBN: 9789491061547
Prijs: €12,50

Reacties

Reactie toevoegen

Lees ook

Recensie
Zinglish boekomslag

Recensie van een boek van Marlijn van Kempen, Sanne Ramakers & Jeroen Schipper met materiaal voor de combinatie van muziekles en Engelse les. Illustrator Margot Senden. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwbsrief en ontvang ongeveer zes keer per jaar nieuws over onze artikelen, lessen, en professionaliseringsdagen.