Muziek en Engels (1)

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor leden

Voor 70 euro per jaar krijg je toegang tot alle artikelen, lessen en liedjes. Daarnaast ontvang je als lid gratis de Pyramide. 

Word nu lid

Lees ook

Achtergrond
De tekst van 'Fruit Market', lied van Jeroen Schipper

Een Amersfoortse basisschoolgroep 5 en een Engelstalige primary school-klas 3 van de Internationale school in Cambridge, Engeland hadden een muzikale uitwisseling via internet. De kinderen leerden hetzelfde liedje in hun eigen taal én in de taal van de ander en hielpen elkaar.

Achtergrond
Zingen tijdens Engels/muziekles

Muziek combineren met andere disciplines is een trend in het onderwijs. In De Pyramide 2016-5 (ed. 70-05) schreven we over de invloed van muziek op de taalverwerking. Dit artikel gaat over de integratie van de didactiek van het zingen en het Engelse taalonderwijs.

Les
Gnoe. Illustratie bij de Liedbijlage: Muziek en Engels. Bron Antony Trivet

In de liedbijlage dit keer een aantal uitgewerkte lesideeën voor geïntegreerde lessen muziek en Engels. De lessen zijn opgebouwd volgens een model waarin de didactiek van Engelse taal en muziek geïntegreerd is. Zie hiervoor het artikel ‘Muziek en Engels’.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwbsrief en ontvang ongeveer zes keer per jaar nieuws over onze artikelen, lessen, en professionaliseringsdagen.