De leeuw is los

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor leden

Word lid van Gehrels Muziekeducatie, krijg toegang tot alle lessen en liedjes, ontvang De Pyramide 4x per jaar. 

Word nu lid

Lees ook

Les

Leon van Mook en Minke Kullberg maakten deze feestelijke les bij het WK-voetbal in 2014. Spelenderwijs leren bovenbouwers zingen en swingen op Latijns-Amerikaanse ritmes.

Op donderdag 12 juni 2014 start het 20e WK-voetbal in gastland Brazilië. Nederland werd 4 jaar geleden tweede tegen Spanje, dat wereldkampioen werd. Maar dit jaar laat Nederland de leeuw los! Hij vecht met ons mee als ‘de 12e man’. Heel Nederland zal weer roepen: “Hup Holland hup, laat de leeuw niet in z’n hempie staan!” We gebruiken in deze les het WK-voetbal in Brazilië om kinderen in de bovenbouw spelenderwijs te leren zingen, swingen en zingen op Latijns-Amerikaanse ritmes! Ervaring en beleving staat centraal.

Les
Planeten bij de bovenbouwles 'Als ik toch eens vliegen kon'

In deze les luisteren de leerlingen naar het muziekstuk 'De Planeten' van Gustav Holst. Ook leren ze een liedje en horen ze een verhaal over de planeten in ons zonnestelsel.

Les

De Noorse componist Edvard Grieg schreef in 1867 op verzoek van de schrijver Henrik
Ibsen, de muziek bij het verhaal van Peer Gynt. Het deel getiteld ‘In de hal van de bergkoning’
vormt de basis van deze les. De leerlingen luisteren naar de muziek en gaan vervolgens
zelf muziek ontwerpen die bij deze scène past.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwbsrief en ontvang onregelmatig nieuws over muziekeducatie, liedjes, lessen, professionaliseringsdagen, Gehrels Muziekeducatie en De Pyramide.