Meditatie in de klas

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor leden

Word lid van Gehrels Muziekeducatie, krijg toegang tot alle lessen en liedjes, ontvang De Pyramide 4x per jaar. 

Word nu lid

Lees ook

Les
Lex de T-rex. Illustratie © Hilde Kokshoorn 2019

In deze les leren we Lex de tyrannosaurus kennen aan de hand van een lied en door middel van verschillende lessuggesties. U kunt kiezen wat het beste aansluit bij uw groep en eigen vaardigheden.

Les
Vriendinnen. Illustratie Carla Eichholtz

Samen is leuker dan alleen. Daarom beginnen we de les met samen bewegen op het lied 'Ga maar even staan'. De kinderen leren vervolgens aan de hand van het lied 'Mijn vriend' om iedereen tegelijk te laten stoppen met zingen. Ook spelen ze op klankstaven, en bewegen en klappen ze. Iedereen doet mee, met af en toe een speciale rol voor een van de leerlingen. De kinderen mogen de lange noot aan het einde van het lied zelf invullen. Spannend!

Les
Vrolijke vis. Illustratie © Tineke Vlaming 2014

In deze les duiken de kinderen in de wondere wereld van de oceaan. De bewegelijke vinnen en staarten van vissen sporen de kinderen aan om zelf ook lekker in actie te komen. Met liedjes en bewegingsactiviteiten over vissen wanen de kinderen zich even diep in de zee!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwbsrief en ontvang onregelmatig nieuws over muziekeducatie, liedjes, lessen, professionaliseringsdagen, Gehrels Muziekeducatie en De Pyramide.