Muzikale kerstballen

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor leden

Voor 70 euro per jaar krijg je toegang tot alle artikelen, lessen en liedjes. Daarnaast ontvang je als lid gratis de Pyramide. 

Word nu lid

Lees ook

Les
Bron: Shutterstock - 65980537

In deze les leren de leerlingen het lied 'De kerstblues' zingen. Ze ontdekken welke instrumenten in het lied voorbijkomen, hoe deze eruitzien en hoe ze klinken. Daarnaast luisteren ze naar ritmes en klanken en zetten die in de juiste volgorde.

Les
Illustratie I'll be back. Bron: Black House Blues, Musication

Blues-muziek werd gemaakt als mensen zich ‘blue’ voelden; verdrietig of teneergeslagen. Deze muziek is eind 19e eeuw ontstaan op het platteland waar slaven zongen over hun zware leven. Deze liederen kregen steeds meer dezelfde klank, vorm en betekenis. Blues groeide uit tot een genre dat iederéén kon zingen. In deze les gaan we bluesmuziek zingen en spelen.

Les
Om de kribbe in de stal. Illustratie Tineke Vlaming

Het Franse kinderlied 'Ah! Vous dirais-je, Maman' is in 1761 voor het eerst in druk verschenen. Niet veel later, in 1778, schreef Mozart in Parijs zijn twaalf pianovariaties op deze melodie. Thema en enkele variaties vormen de rode draad in dit kerstspel voor en door kleuters.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwbsrief en ontvang ongeveer zes keer per jaar nieuws over onze artikelen, lessen, en professionaliseringsdagen.