Artikel in KunstZone van Michel Hogenes over muziek in mbo-studie

Pedagogische medewerker, een rol van betekenis

De professionele leergemeenschap (PLG) van docenten muziek van mbo-opleidingen voor pedagogisch medewerker vergaart kennis over de overdracht van muziek op verschillende doelgroepen.

In de praktijk blijkt het voor pedagogisch medewerkers niet altijd makkelijk te zijn om muziek in te zetten voor jonge kinderen. De PLG deelt daarom goede voorbeelden en wisselt kennis uit.

Lees het volledige artikel 

(KunstZone no. 2 maart 2023, p.36-39)

 

Meer over het onderzoek onder 85 pedagogisch medewerkers uit 2020:

LKCA-artikel Creatieve en kunstzinnige activiteiten in de kinderopvang.

Reacties

Ik heb geprobeerd mijn collega's mee te krijgen in het muziekkwartier dat ik elke ochtend gaf. Niet gelukt. Ik wil ermee verder maar hoe? In de kinderopvang vinden collega s het gauw allemaal te veel. ???? Maar ik het het reuzeleuk en interessant. Heb er veel tijd in gestopt, maar men wil niet mee. Dus ik stop in de kinderopvang, maar wil eigenlijk met de muziek verder. Hoe en waar? Nog geen idee hoe ik hiermee verder kan.

Dag Nicole, er zijn allerlei opleidingen en routes om meer met muziek te doen. En er is een tekort aan muziekdocenten, dus ik zou zeggen: ga ervoor! Hoe je dit aanpakt hangt af van waar je woont en wat je doelen zijn. Begin eens bij wordmuziekdocent.nl. Als je specifieke vragen hebt kun je ook even een mailtje sturen naar redactie@gehrelsmuziekeducatie.nl

Reactie toevoegen