Carnaval in de muziekles

In 2009 stond één van de liedbijlages in het teken van carnaval. Deze liedjes staan nu online. Je vindt niet alleen de bladmuziek, maar ook alle audiobestanden. Deze zijn te downloaden.

Thea Zaat schreef het liedje Kleutercarnaval, een vrolijke meezinger, waarop mee geklapt en gestampt kan worden. Frans Herman schreef een lied waarop je kunt hossen, dansen en de polonaise kunt doen. Dat lied heet 't Is carnaval, 't is carnaval. Geef je les aan wat oudere kinderen en wil je het hebben over de triool? Toeter dan mee met Retteketetteketet van Cees West.

Het lied Verkleden van Ton Winnubst nodigt kinderen uit om zelf creatief te zijn. Hoe ga jij naar carnaval?

Een compleet overzicht van de liedjes vind je door naar het liedjes menu te gaan op deze site en de zoekterm "carnaval" in te tikken in het menu links op die pagina.

Reacties

Kleutercarnaval

De dame in kwestie heet Thea en haar man Nico. Thea concipieerde met José Bakker de liedbundel 'Ding-Dong' en samen met Nico de liedbundel 'Hoy, een lied!'

Met muzikale groet vanuit Elst,

Joep

Dank voor de aanvulling Joep, het is gecorrigeerd. En voortaan zal ik dan toch maar mijn leesbril opzetten als ik liedjes online zet ;-)

Reactie toevoegen