Coco kan het!

Coco kan het! is het nieuwste prentenboek van Loes Riphagen. Het verhaal gaat over het vogeltje Coco.

Alle jonge vogels vliegen uit en ook Coco, een jonge kraai, is volgens zijn moeder klaar om zijn vleugels uit te slaan. Maar Coco durft niet. Eerst met bemoedigende woorden maar vervolgens met een liefdevol schopje onder zijn kont wordt Coco het nest uitgestuurd.  En ja, hij kan inderdaad vliegen. Samen met de andere jonge vogels vliegt hij de hele dag. ’s Avonds fluit zijn moeder hem terug. Coco is overmoedig en vliegt achterstevoren tegen een boom. Op de laatste bladzijde zit hij, met een pleister op zijn kop, dicht tegen zijn mama aan. Lieve Coco, nu zijn je vleugels moe. Maar wat kun jij goed vliegen!

Spoiler: het komt goed! In het lied dat door Monika Smit geschreven werd moedigen de kinderen Coco al zingend aan. Ga naar de les van Saskia Beverloo.

Loes Riphagen is een gevierd kinderboekenschrijver en illustrator, ze won o.a. de prestigieuze Silver European Design Award 2018.

NB in verband met de auteursrechten is het toegestaan deze les tijdelijk, dat wil zeggen tot april dit jaar, op de website aan leden beschikbaar te stellen. Je moet dus lid zijn om de les en het liedje te kunnen zien.

Reacties

Reactie toevoegen