Creatieve Coalitie lanceert De Aansluitwijzer

Creatieve Coalitie lanceert DeAansluitwijzer.nl

DeAansluitwijzer.nl is een gratis tool waarmee zzp’ers en werknemers binnen enkele stappen de organisatie vinden die hun belangen behartigt. De tool moet de drempel voor de ruim 300.000 werkenden in de creatieve sector verlagen om zich aan te sluiten bij een beroepsorganisatie, regionaal netwerk of vakbond. 

DeAansluitwijzer.nl matcht ruim 70 culturele en creatieve beroepen met meer dan 40 belangenorganisaties en is bruikbaar voor zowel zzp’ers als mensen in loondienst. Volgens de Creatieve Coalitie is het juist nu belangrijk dat werkenden zich organiseren. Hoe meer mensen dat doen, des te meer impact kunnen de belangenbehartigers hebben. Vanuit die missie kwam DeAansluitwijzer.nl tot stand.

Een op de vier zzp'ers in de culturele en creatieve sector is al aangesloten bij een beroepsorganisatie, regionaal netwerk of vakbond. Zij geven aan dat een lidmaatschap bijdraagt aan het verbeteren van hun inkomen, de ontwikkeling van hun eigen beroepspraktijk en dat zij door hun lidmaatschap beter zijn geïnformeerd.

Daarnaast draagt lidmaatschap van een belangenorganisatie bij aan het verbeteren van de bestaanszekerheid van de sector als geheel. Eerder constateerden wetenschappers al dat werk en inkomen in de culturele en creatieve sector ‘zeer scheef’ verdeeld zijn en dat er ‘weinig werk- en inkomenszekerheid’ wordt geboden. 

De Creatieve Coalitie is de koepelvereniging van ruim 40 beroepsorganisaties, regionale netwerken en vakbonden in de culturele en creatieve sector. Gehrels Muziekeducatie heeft zich ook aangesloten, omdat het sympathiseert met de doelen van de Creatieve Coalitie.

Werk jij in de culturele en creatieve sector en wil je je aansluiten bij een organisatie die voor jouw belangen opkomt? Ga naar deaansluitwijzer.nl en vind de organisatie die bij jouw situatie past. 

Reacties

Reactie toevoegen