Eerste Europese dag van het Muziekonderwijs: 15 maart

Europese dag van het Muziekonderwijs

 

Op 15 maart 2022 vindt voor het eerst de Europese dag van het muziekonderwijs (EuDaMuS) plaats, op gezamenlijk initiatief van nationale vakverenigingen voor muziekdocenten (o.a. de VLS) en nationale coördinatoren die hun land vertegenwoordigen bij de European Association of Music in Schools (EAS).

Het is de bedoeling deze dag nationaal en internationaal te laten zien en horen wat de kracht is van muziek.

Het online internationale event is op 15 maart 2022 en bestaat uit twee onderdelen:

  • Een videomontage van het EuDaMuS-lied Together, uitgevoerd door leerlingen en studenten uit alle landen
  • Een virtuele tentoonstelling met tekeningen, schilderijen en ander beeldend werk waarin het thema The Power of Music centraal staat, gemaakt door leerlingen en studenten

Meedoen? Dat kan!

Tot en met 10 februari kun je je bijdrage insturen

Muziekdocenten in Europa kunnen het lied Together , dat speciaal voor deze gelegenheid is gecomponeerd, met leerlingen instuderen, filmen, en insturen. Er is een Engelse en Nederlandse versie van het lied beschikbaar.

Naar download van het lied Together - noten en opnamen

De deadline voor inzenden is 10 februari 2022 : mail deze naar info@vls-cmhf en vermeld je naam, de school en de klas/groep van de makers.

 

Ook de VLS gaat een online bijeenkomst organiseren, we hebben horen fluisteren dat dat op donderdag 17 maart van 19.30 - 21.00 zal zijn.
Tipje van de sluier: een lezing van een expert en een gesprek over hoe je je schoolleiding, collega’s et cetera kunt overtuigen van het belang van muziekonderwijs.

Meer informatie en opgeven: VLS.

Reacties

Reactie toevoegen