Jubileum MuziekopleidersAkkoord: workshops muziekeducatie

Eén jaar MuziekopleidersAkkoord 

Op 6 oktober staat Méér Muziek in De Klas vanuit het HKU Utrechts Conservatorium stil bij één jaar MuziekopleidersAkkoord met online activiteiten voor pabo- en conservatoriumstudenten en onderwijsprofessionals.

Programma 6 oktober 2021

Er zijn drie blokken, zie info hieronder. Je kunt je per blok inschrijven.

Ga naar de pagina waar je je kunt inschrijven

 

9.00 tot 11.00 uur Studentenblok - live stream, plenair, break-outs

Voor studenten pabo/Docent Muziek/BA Muziek met interesse in educatie/pas afgestudeerde leerkrachten en vakleerkrachten

Inhoud: wat houdt het MuziekopleidersAkkoord in, wat betekent het voor studenten, dan aan de slag en inspiratie opdoen voor in de (stage)klas. Met o.a. een workshop over rappen met je klas en een studentenchallenge voor duo’s van pabo- en conservatoriumstudenten.

12.00 tot 14.00 uur Rondetafelgesprek - live stream, plenair

Voor: docenten, coördinatoren, management en bestuur pabo’s en conservatoria, (vak)leerkrachten, schoolleiders en bestuurders PO, partners MuziekopleidersAkkoord

Cor Ottens leidt het gesprek over wat de samenwerking tot nu heeft opgeleverd voor de opleidingen, studenten, het onderwijs en de leerlingen. Aan bod komen goede voorbeelden én klinkt er muziek! 

Vervolgens komt aan bod: kennisontwikkeling binnen de thema’s Vakintegratie, Muziek- en onderwijstechnologie en Stagebegeleiding en kennisdeling met collega’s in het Caribische deel van het Koninkrijk.

Verder gaat de curriculumwerkgroep van start. Wat beoogt deze werkgroep het komende jaar?

Tot slot: op welke succesfactoren bouwen we de komende jaren gezamenlijk voort? 

15.00 tot 17.00 uur Verdieping - live stream, plenair, break-outs

Voor: docenten, coördinatoren, management en bestuur pabo’s en conservatoria, (vak)leerkrachten, schoolleiders en bestuurders PO, partners MuziekopleidersAkkoord

Plenair resumé van het rondetafelgesprek, vervolgens in break-outs de verschillende goede voorbeelden bespreken. Hoe kunnen we van elkaar leren? Ook de thema’s Vakintegratie, Muziek- en onderwijstechnologie en Stagebegeleiding komen aan bod. 

 

MuziekopleidersAkkoord

Het doel van het MuziekopleidersAkkoord is toewerken naar structureel muziekonderwijs voor alle kinderen op de basisschool in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het akkoord is ondertekend door alle pabo’s en conservatoria, en door partnerorganisaties, onder andere Gehrels Muziekeducatie.

Reacties

Reactie toevoegen