Nieuwe muziekles iPad app

In de muzieklessen op het Beekdal Lyceum maken leerlingen al gebruik van de lesmethode met meespeelvideo's. Met deze door Van den Bosch zelf ontworpen onderwijsmethode kunnen de leerlingen zo verschillende instrumenten leren bespelen.

App van de maand

Van den Bosch heeft zijn lesmethode de afgelopen tijd doorontwikkeld tot de nu verkrijgbare interactieve app Qords voor de iPad. De app biedt meer mogelijkheden dan de huidige meespeelvideo's die in de klas worden gebruikt. De muziekapp is deze maand gelanceerd in de App Store en inmiddels door de website iCulture uitgeroepen tot app van de maand.

Het Beekdal Lyceum is er trots op dat Van den Bosch de lesmethode die hij op de school gebruikt nu ook verder naar buiten brengt. De verwachting is dat veel geïnteresseerden en ook veel scholen er gebruik van zullen maken. 

In de app wordt de songtekst afgebeeld tijdens het afspelen van de song (in de Nederlandse versie). De akkoorden zijn realtime zichtbaar voor gitaar en piano. Het afspelen kan worden vertraagd en versneld zonder dat de toonhoogte verandert en met één klik op de knop kan het worden afgespeeld in elke andere toonsoort. De songlibrary wordt wekelijks aangevuld met nieuwe hits. De app kost 6,99 euro en is alleen verkrijgbaar voor de iPad in de App Store van Apple.

bron: Arnhemse Koerier

Reacties

Reactie toevoegen