Nieuwe postacademische opleiding Muziekdocent jonge kinderen

Sound Cradle

De tweejarige postacademische opleiding Sound Cradle, growing into music with the early years kun je volgen na een master studie. Een andere vereiste is het hebben van een 'pedagogisch bekwaambewijs'. Met dat laatste wordt bedoeld een kwalificatie om les te geven in een muziekacademie, basisschool, middelbare school en /of hogeschool. 

In België heet dit een 'postgraduaat', deze gaat komend academiejaar (2021-2022) van start. Onze partner Musica ontwikkelde de opleidng in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Het bereidt studenten voor op rijke muzikale interactie met kinderen van 0 tot 5 jaar in diverse contexten, en komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag naar sensitieve, artistieke input voor jonge kinderen.

Doelgroep Sound Cradle

Het postgraduaat richt zich tot kandidaten met een bijzondere interesse voor en voeling met jonge kinderen (0-5 jaar) en minstens een van de volgende diploma's:

  • master/bachelor Muziek met een pedagogisch bekwaamheidsbewijs;
  • master/bachelor in de Podiumkunsten (dans, drama, musical ...) met een pedagogisch bekwaamheidsbewijs na een muzikale toelatingsproef

Praktische informatie

  • Locatie: Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
  • Certificering: Postgraduaat certificaat, uitgereikt door Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Voertaal: Engels
  • Duur: 2 jaar

Programma en registratie: surf naar ap-arts.be

Online informatiebijeenkomst: donderdag 19 augustus
Intakes en toelatingstesten: vrijdag 27 augustus

Registratie: ap-arts.be 

Contactpersoon Musica: Loes Bruyninckx

Reacties

Reactie toevoegen