Schoolvoorstelling gratis voor geïnteresseerden in muziekeducatie

Schoolvoorstelling De Kleine Neptunus

Geïnteresseerden in muziek- en cultuureducatie zijn door Phion (Orkest van Gelderland & Overijssel) van harte uitgenodigd om de schoolvoorstelling Kleine Neptunus bij te wonen. Deze is vanaf 17 november te zien in theaters in Gelderland en Overijssel, zie speellijst hieronder. De voorstellingen voor leerlingen van groep 3-5 zijn voor hen gratis te bezoeken op het balkon van de zaal. Je kunt zonder ticket naar binnen. Ook collega's of andere geïnteresseerden zijn welkom. 

Dit schrijft Monique Wijnker, hoofd educatie en interactie van Phion, in een e-mail aan de redactie van De Pyramide. Er is lesmateriaal beschikbaar (zie link hieronder) dus als je er iets mee wilt doen met jouw klas, dan kan dat. Vind je het fijn om Monique Wijnker zelf te spreken of iemand anders uit het artistiek/educatie team, dan kun je contact met haar opnemen. 

Het verhaal

De Kleine Neptunus is een beeldende muziektheatervoorstelling van Phion en Theater Gnaffel. Het gaat over Teuntje, de dochter van Grote Neptunus. Teuntje wil graag net zo groot zijn als haar vader, die de zee bestuurt met zijn magische drietand. Thema's zijn moed, waarheid, leugentjes om bestwil, de onmogelijkheid alles in je eentje op te lossen, en hulp uit onverwachte hoek.

Schoolconcert voor iedereen

Deze voorstelling is vooral óók bedoeld voor mensen met enige afstand tot de Nederlandse gesproken taal zoals dove of slechthorende kinderen, kinderen met een taalontwikkelingsstoornis of kinderen met Nederlands als tweede taal. De afstand wordt overbrugd met bijvoorbeeld een muziektolk, levensgroot poppenspel, mylinks ringleiding, een op maat gemaakt lespakket en een gebarenlied. 

Voorbereiding in de klas

Er zijn twee lespakketten beschikbaar: een lespakket voor het reguliere basisonderwijs en een lespakket voor SO-Cluster 2/NT2-onderwijs. Je kunt de gebaren van het lied 'De Baas van de Zee' leren. Zie ook de trailer hieronderaan.

ga naar het lesmateriaal

 

Speellijst schoolvoorstelling De Kleine Neptunus nov/dec 2023
Speellijst schoolvoorstellingen De Kleine Neptunus 2023

Reacties

Reactie toevoegen