Slaapliedjes zingen voor je baby is aan te bevelen

Een onderzoek van de Universiteit van Montreal laat zien dat baby’s twee keer zo lang kalm blijven wanneer je voor hen zingt, dan wanneer je tegen ze praat. Uit een eerder onderzoek van het Britse NHS, onder kinderen die in het ziekenhuis liggen, blijkt dat zij minder stress en pijn ervaren als hun ouders voor ze zingen, dan wanneer de ouders een verhaaltje voorlezen. 

Uit een peiling van de Britse organisatie met de toepasselijke naam The Lullaby Trust* blijkt dat met name jonge ouders niet meer zingen voor hun baby's. Het zou interessant zijn om te onderzoeken waarom dat niet gebeurt. Zou het te maken kunnen hebben met het verdwijnen van zingen op school? Jong niet geleerd, oud niet gedaan. 

Zie ook een artikel hierover op de website De Mamagids, waarin tips staan voor jonge ouders voor het zingen voor kun kroost.

 

voetnoot

*The Lullaby Trust is een 'charity'-instelling die zich bezighoudt met wiegedood; bevordert onderzoek naar het verschijnsel en doet veel voor ouders die ermee te maken hebben gekregen. De financiering van deze instelling komt uit giften van particulieren.

Reacties

Reactie toevoegen