Tandje erbij! MuziekopleidersAkkoord gaat door

 

Het MuziekopleidersAkkoord bestaat twee jaar.
In Amare, huis van het Koninklijk Conservatorium Den Haag kwamen studenten en opleiders van PABO's en conservatoria bij elkaar om dit te vieren. De afgelopen twee jaar zijn er allerlei samenwerkingen ontstaan. Studenten liepen samen stage en er werd lesmateriaal ontwikkeld.

Er waren allerlei werksessies met thema's als muziektechnologie en digitale didactiek, integratie van muziek en taal en inclusie. Het hoogtepunt van het plenaire programma was het optreden van studenten die binnenkort naar het Caribisch gebied gaan, samen met Izaline en Roël Calister en Thijs Borsten.

De middag werd aan elkaar gepraat door Cor Ottens, hij hamerde op de boodschap die we hebben gekregen van koningin Máxima; er moet een tandje bij! Er zijn mooie dingen tot stand gekomen in de afgelopen twee jaar, maar zolang er nog kinderen zijn die niet structureel muziekonderwijs krijgen zijn we nog niet klaar.

Het is een grote uitdaging met het beperkte aantal uren dat beschikbaar is op PABO's en de nadruk op samenhang tussen vakken die steeds belangrijker wordt in het curriculum op de basisschool. Samen zijn we verantwoordelijk om muziek als vak op de agenda te houden.

Hier lees je precies wat het MuziekopleidersAkkoord inhoudt.

Reacties

Reactie toevoegen