Technologie & Muziekonderwijs

Wil je weten hoe je muziek kunt opnemen, bewerken en mixen met een DAW? Ben je geïnteresseerd in het toepassen van technologie in je klas? Ga dan op 5 november naar Enschede. Hieronder vind je een overzicht van de workshops.

Jeffrey Revet - Audioproductie met een DAW
Een DAW (Digital Audio Workstation) is de tool voor elke studio. Nog niet bekend met een DAW? Jeffrey Revet leert je de basis van het opnemen van audio en MIDI. Je krijgt een over- zicht van verschillende DAW’s, software-instrumenten en gereedschappen om muziek te bewerken en te mixen. Je maakt ook zelf een arrangement. Gevorderd: Heb je al enige ervaring met het opnemen en bewerken van audio en/of MIDI, dan is er nog een hele wereld te verkennen. Op basis van jullie voorkeur leert Jeffrey je meer over het werken met multitrack-opnames, playlists, editing, mixing, routing, MIDI orchestration, expression en automation.

Harmen Oudega - Opnametechniek in het muziekonderwijs
In deze sessie leert Harmen Oudega hoe je met microfoons geluid kunt “opvangen”, zodat het kan worden opgenomen met een DAW. Je leert welke microfoons je het handigst kunt gebruiken, waar je de microfoons het slimst kunt plaatsen en waar je op moet letten voordat je de opnameknop indrukt en je jouw musicerende of zingende leerlingen klinkend hebt vereeuwigd. Gevorderd: Heb je al ervaring met het opnemen van geluid door middel van een microfoon? Harmen leert je hoe je door slim gebruik te maken van microfoonplaatsing betere opnames krijgt. Ook is er volop ruimte om dieper in te gaan op het opnemen van uiteenlopende instrumenten en versterkers.

Benno Spieker - Digitale technologie toepassen in je muziekles
Anders dan de bovenstaande sessies gaat het hier om de vraag: Hoe kom je door het toepassen van digitale technologie tot goed muziekonderwijs? Aan de hand van eigentijdse digitale muziekinstrumenten leert Benno Spieker je twee strategieën. Je oefent ermee en leert ook wat er nodig is om tot een succesvolle implementatie van technologie in je muziek les te komen en hoe je drempels wegneemt bij collega’s die het toepassen van technologie wat spannend of onnodig vinden. Wil je nog meer leren? Laat het Benno even weten.

Meer informatie vind je bij de VLS.

Reacties

Reactie toevoegen