Training muziek voor kwetsbare groepen

Welcome Notes training in Engeland 

In samenwerking met de Leeds Beckett University organiseert Musicians Without Borders een zogeheten Welcome Notes training in september in Leeds (VK). In deze 5-daagse training leren deelnemers hoe ze vluchtelingen en andere kwetsbare doelgroepen kunnen begeleiden met muziek. De training is bedoeld voor muziek- en kunstprofessionals van verschillende ervaringsniveaus. De voertaal tijdens de training is Engels.

Deelnemers krijgen in de training de werkmethodes van Musicians Without Borders (MWB) aangeboden:

  1. Praktische werkprincipes van de MWB’s leiderschap methodologie: veiligheid, inclusie, gelijkheid, creativiteit en kwaliteit
  2. De principes van geweldloosheid: muziek heeft de kracht om verbinding te maken, maar kan ook verkeerd worden ingezet. In de training komen nadrukkelijk de waarden aan bod.
  3. Hoe muziek menselijk gedrag op biologisch, sociaal en psychologisch niveau kan beïnvloeden. In de training komt de relatie tussen muziek en het zenuwstelsel aan bod, en hoe muziek de ontregelende effecten door trauma, ontkoppeling en heftige ervaringen kan tegengaan.
  4. Praktische benaderingen voor het organiseren van verschillende soorten community-muziek en outreach-workshops met kwetsbare doelgroepen, zoals mensen die ontheemd en op de vlucht zijn.

meer informatie op website Leeds Beckett University 

direct naar aanmeldformulier

meer informatie over muzikaal leiderschap van MWB

Reacties

Reactie toevoegen