Wedstrijd lesontwerp vakintegratie

Méér Muziek in De Klas organiseerde op 7 oktober jongstleden online lezingen en workshops rondom de feestelijke ondertekening van het MuziekopleidersAkkoord, waarin conservatoria en pabo's in Nederland afspraken om te gaan samenwerken. Gehrels Muziekeducatie is een van de ondertekenaars van het akkoord.

Een van de workshops op die dag was in no-time 'uitverkocht': de worskhop vakintegratie. Het onderwerp is actueel en er is kennelijk veel behoefte aan meer informatie en praktische handvatten. De workshop werd afgesloten met de aankondiging van de lesontwerpwedstrijd.

Experimenteren met muziek en taal

Er zijn al scholen en docenten aan het experimenteren met vakintegratie, daarover verscheen onlangs een rapport van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst. Daar staat in hoe scholen en docentopleidingen in Nederland en Vlaanderen op dit moment bezig zijn met het combineren van muziek en taal

Doel van de wedstrijd

Méér Muziek in de Klas wil inspirerende voorbeelden van vakintegratie met muziek verzamelen en delen met muziekdocenten. Zo komen we weer een stap verder met elkaar. Voorwaarde is o.a. dat muziek in het ontwerp een volwaardig vak is naast het andere vak waarmee het wordt gecombineerd, en niet slechts een middel om bijvoorbeeld beter te leren rekenen. 

Je kunt je lesontwerp tot 14 december 12:00 insturen, zie voor verdere informatie de website van Méér Muziek in De Klas.

Vragenuurtje vrijdag 27 november van 15:30 tot 16:30 uur

Vrijdag 27 november is er een online vragensessie waarin je vragen over je lesontwerp kunt stellen aan Benno Spieker, jurylid van de wedstrijd. 

Workshop vakintegratie gemist?

De workshop Vakintegratie van Rens Gresnigt en Vivian Knols staat online in een beveiligde omgeving, maar je kunt hem nog bekijken door een e-mail te sturen naar Emma Brouwer.

Reacties

Reactie toevoegen