Wedstrijd lesontwerp vakintegratie

Je kunt je lesontwerp voor vakintegratie nog tot 14 december 12:00 insturen via de website van Méér Muziek in De Klas

Doel van de wedstrijd

Méér Muziek in de Klas wil inspirerende voorbeelden van vakintegratie met muziek verzamelen en delen met muziekdocenten. Voorwaarde is o.a. dat muziek in het ontwerp een volwaardig vak is naast het andere vak waarmee het wordt gecombineerd, en niet alleen maar een middel om bijvoorbeeld beter te leren rekenen. 

Op 7 oktober 2020 waren er online lezingen en workshops rondom de feestelijke ondertekening van het MuziekopleidersAkkoord, waarvan Gehrels Muziekeducatie een van de ondertekenaars is. De workshop vakintegratie was al snel vol. 

Workshop vakintegratie gemist?

De workshop van Rens Gresnigt en Vivian Knols staat online in een beveiligde omgeving, je kunt hem nog bekijken door een e-mail te sturen naar Emma Brouwer.

Tot slot: meer experimenteren met muziek en taal

Er zijn al scholen en docenten aan het experimenteren met vakintegratie, daarover verscheen onlangs een rapport van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst. Daar staat in hoe scholen en docentopleidingen in Nederland en Vlaanderen op dit moment bezig zijn met het combineren van muziek en taal

Reacties

Reactie toevoegen