Challenge voor Europese Dag van Muziek op School van start

Daag je collega’s uit met deze challenge

en help mee!

Ter gelegenheid van de Europese dag van muziek op school (European Day of Music in Schools, EuDaMuS) op 15 maart aanstaande, roepen wij (Gehrels Muziekeducatie, VLS, en Méér Muziek in De Klas) alle muziekdocenten op om een collega uit te dagen. De komende weken zullen er online creatieve video’s verschijnen van muziekdocenten door het hele land, die met hun leerlingen een korte, mooie, grappige, slimme en vooral enthousiaste video hebben gemaakt. Zij posten deze video met de hashtag #eudayofmusic op social media en nomineren een collega hetzelfde te doen. 

Doe jij ook mee?

Doe mee en daag jouw collega’s uit op Instagram, Facebook, Tiktok of andere kanalen. Of het nu gaat om zingen, spelen of een andere originele muzikale video, laat je creativiteit de vrije loop! 

De challenge:

  1. Maak een muzikale video van jou en je leerlingen. De lengte en inhoud van deze video is aan jou.
  2. Tag een andere muziekdocent-collega en maak in je bijbehorende tekst duidelijk wat de bedoeling is door deze challenge erbij te plakken.
  3. Deel je video online op zoveel mogelijk kanalen met de hashtag #eudayofmusic 

Met deze challenge help je mee met het creëren van bewustzijn over het belang van goed muziekonderwijs en het verbinden van muziekdocenten door heel Nederland en misschien wel door heel Europa! 

Ter inspiratie vind je op deze website voorbeeldopdrachten die je kunt gebruiken voor het primair onderwijs. Deze staan ook in De Pyramide 77-1 van februari 2023, p8-11. Er zijn ook voorbeelden van challenges voor het vo, afkomstig uit 'Tijd voor maken' die je kunt gebruiken. 

* Er zit geen deadline op deze challenge dus je kunt meedoen wanneer je wilt

De Europese dag van muziek op school is op 15 maart; op die dag is er een online ontmoetingsavond 'Music in Us' met interessante sprekers en workshops. 

Hieronder de oproep van muziekdocent van het jaar 2022: Tineke van Dijk.

Reacties

Reactie toevoegen