Eerste online workshop van Musica en Gehrels

Op 21 april ontmoetten Vlaamse en Nederlandse muziekdocenten elkaar in ‘hEAR DROPS’, de eerste gezamenlijke online workshop van impulscentrum voor muziek Musica (België) en Gehrels Muziekeducatie. Hans van Regenmortel van Musica toonde de deelnemers het filmpje ‘Who’s afraid of sound’ uit de reeks 'hEAR DROPS' die Musica ontwierp.

Dit filmpje was een animatie waarin kinderen een ‘klankmassage’ maakten. Vervolgens liet Van Regenmortel de muziekdocenten actief nadenken over hoe je zoiets in de klas kunt toepassen. Daarna lieten de cursisten elkaar in groepjes van twee een klankmassage ondergaan.

Weinig middelen, veel inspiratie

Met weinig middelen kun je in de klas veel bereiken, was de conclusie van de deelnemers; met deze ‘hEAR DROPS’ kun je je leerlingen op een laagdrempelige manier muziek aanreiken en hen er ook actief over laten nadenken en mee bezig laten zijn. Bovendien geven de filmpjes de leerkracht stof om op voort te borduren.

Het online webinar bleek een geweldige manier om muziekdocenten in Vlaanderen en Nederland kennis te laten maken met elkaar, het onderwerp was zeer inspirerend, kortom: een initiatief met toekomst, met gelukkig in elk geval al één vervolg op 16 juni. Deze webbijeenkomst heeft als thema ‘Technologie als middel voor muzikale ontwikkeling’.

Meer informatie over hEAR DROPS van Musica

YouTube-kanaal van hEAR DROPS

Filmpjes op de website van 'one-man creative studio' Seppe van den Berghe

Inschrijven voor volgend webinar?

De volgende online workshop is op 16 juni. Meer informatie hierover vind je op de pagina van de professionaliseringsdagen.

Ga naar het aanmeldformulier workshop 'Technologie als middel ... '
 

Reacties

Reactie toevoegen