Gehrels Muziekeducatie goed vertegenwoordigd op 35ste ISME world conference

ISME 2022: 'A visible voice'

Op 17-22 juli 2022 vond de tweejaarlijkse ISME conferentie plaats. Deze had in Australië zullen plaatsvinden maar het ISME bestuur en lokale organisatoren besloten volledig online te gaan vanwege de onzekerheid door corona. Niet ideaal, want wat is nu leuker dan met inspirerende collega’s in gesprek gaan over het vak muziek en bovendien tal van concerten en voorstellingen kunnen bijwonen? Maar goed … wat in het vat zit verzuurt niet.

Op de website van ISME is te zien wat er heeft kunnen plaatsvinden. Nederland was vertegenwoordigd met vier presentaties:

  • Margré van Gestel, secretaris van Gehrels Muziekeducatie en oud-bestuurslid van ISME: ‘Music therapy to strengthen the relationship between parents and their young child: Zing en Groei’;
  • Melissa Bremmer, lector Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en oud-bestuurslid van Gehrels Muziekeducatie: ‘Teacher as conceptual artist’;
  • Joan ten Hoonte, docent pedagogiek en psychologie aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, Rotterdam, & Michel Hogenes, voorzitter Gehrels Muziekeducatie: ‘Towards blended learning in music education’; 
  • Michel Hogenes & Floortje Smehuijzen, hoofd educatie Muziekgebouw, Amsterdam: ‘Tech your musical future’.

In De Pyramide zullen we de komende tijd besteden aan deze vier onderwerpen. 

Komende editie ISME world conference

De 36ste editie van de ISME conferentie zal plaatsvinden van 28 juli tot 2 augustus 2024 in Helsinki, Finland. Twee jaar geleden zou de conferentie daar ook al plaatsvinden, maar dat werd geannuleerd vanwege de coronapandemie. 

Voorafgaand aan de conferentie vinden seminars plaats over onder andere ‘Early Childhood Music Education’ (ECME), ‘Music in Schools and teacher Education’ (MISTEC) en ‘Special Music Education and Music Therapy’. Geïnteresseerden kunnen in een kleiner gezelschap van vakgenoten luisteren naar presentaties en deelnemen aan een workshop.

Call for Papers op deze website

Uiteraard is het ook mogelijk zelf een bijdrage te leveren. Over ongeveer een jaar zal ISME een Call for Papers uitzenden. Deze delen we via de ISME nieuwsbrief die wij op deze website plaatsen.

De ISME conferentie is echt een aanrader om te bezoeken. Kijk eens op de site van ISME of neem contact op met een van de mensen die dit jaar hebben gepresenteerd. Zij kunnen vertellen of deelname ook interessant voor jou kan zijn.

Michel Hogenes, juli 2022.
 

Reacties

Reactie toevoegen